Golf

Gran Canaria is een paradijs voor golfers. Het relatief kleine droge eiland telt bijna 10 mooie groene golfbanen. Iedere golf course heeft zijn eigen stijl en unieke ligging. Het bijna altijd zonnige klimaat van Gran Canaria maakt het eiland ideaal voor een golfvakantie. De meeste golfbanen liggen in het zuiden tussen Playa del Inglés en Puerto de Mogán, de andere liggen in het noord-oosten van Gran Canaria.

Real Club de Golf de las Palmas

Prachtig gelegen golfbaan aan de rand van de vulkaankrater Caldera de Bandama. De golfbaan is in 1956 aangelegd, maar de golfclub is al in 1891 opgericht en is daarmee de oudste golfclub van Spanje. Bij het golfterrein ligt ook een hotel, een paardrijschool en er zijn tennisbanen. Wil je niet golven dan kan je heerlijk wandelen in en om de vulkaankrater. Kortom, een heerlijke plek voor een Canarische golfvakantie of een dagje uit. Met de auto is het 10 minuten rijden vanuit Las Palmas en 40 minuten rijden vanuit Maspalomas.

Adres:
Carretera de Bandama s/h
Santa Brigada
Website:
www.realclubdegolfdelaspalmas.com

El Cortijo

Het golfterrein van de El Cortijo Golfclub is prachtig gelegen in drie valeien. Op de golfbanen bevinden zich 6 vijvers en er zijn meer dan 600 palmen geplant. De banen zijn ideaal voor golfers van elk niveau. Er worden hier regelmatig internationale golftoernooien gehouden, waaronder de Spanish Open. Op terrein bevinden zich ook een groot aantal tennisbanen, een zwembad ,een paardrij manege, een hotel en vele andere (sport)faciliteiten. Het is een plek waar je een complete vakantie zou kunnen doorbrengen. De golfclub ligt 10 minuten rijden vanaf las Palmas en op 25 minuten vanaf Maspalomas.

Adres:
Autopista del Sur G.C. - Km 6.4 (snelweg)
Telde
Website:
www.elcortijo.es

Maspalomas Golf

Deze golfclub ligt op slechts 5 minuten lopen vanaf het strand van Maspalomas. Het is schitterend gelegen bij een natuurreservaat tegen de indrukwekkende duinen van Maspalomas. Het golfterrein is aangelegd in 1968. Op het terrein staan vele grote palmbomen, die het geheel een tropisch karakter geven. Er is een goed restaurant die voor iedereen open staat.

Adres:
Avenida T.O. Neckermann s/n
Maspalomas
Website:
www.maspalomasgolf.net

Meloneras Golf

Meloneras Golf is een van de nieuwste golfcourses van Gran Canaria. Deze golfbaan is in 2001 aangelegd. Van alle golfbanen op het eiland ligt deze het meest dicht bij de zee, zodat je tijdens het golven heerlijk van het uitzicht op het blauwe water kan genieten. Het golfterrein is een groene oase van palmen en meertjes. Met vier tees per hole is het geschikt voor zowel professionals als amateurs. De golfclub is slechts 2 minuten verwijderd van de duinen van Maspalomas.

Adres:
Autopista GC 500 s/n
Meloneras
Website:
www.lopesan.com/en/golf/lopesan-meloneras_13l2c5.html

Salobre Golf & Resort

Salobre Golf ligt in een typische Canarische heuvelachtige omgeving. Het golfterrein is mooi geintegreerd in het natuurlijke landschap. De mooie cactussen zorgen voor een mooie overgang. De golfbanen zijn verder opgesiert met palmen en meertjes. Het resort heeft de beschikking over villas en een groot luxe hotel met zwembad. Er is een gezellig restaurant met een geweldig uitzicht over de golfbanen en de bergen. Het golfresort ligt op 5 autominuten van Maspalomas en op 10 minuten van Puerto de Mogán.

Adres:
Autopista GC 1, km53
Urbanización Salobre Golf
Maspalomas
Website:
www.salobregolfresort.com

Anfi Tauro Golf

Anfi Tauro Golf De 9 holes golfbaan van Anfi Tauro Golf is in 2006 uitgebreid met een schitterende 18 holes golfbaan in Arizona stijl. Met palmen, meren en uitzicht op zee en de bergen geeft deze golfcourse je het juiste vakantiegevoel. Het golfterrein van Anfi Tauro Golf ligt op 10 minuten afstand van Maspalomas en 5 minuten van Puerto de Mogán.

Adres:
Autopista GC 1, km61
Barranco del luchagal, Valle de Tauro s/n
Mogán
Website:
www.anfi.com


Forum over uitgaan, strand, natuur, hotels, enz