Alcohol

Alcohol is spotgoedkoop. Er zit geen accijns op. Probeer eens Canarische Honingrum. Een lokale specialiteit die je in de supermarkt voor 6-7 euro voor een literfles kan krijgen.

Alarmnummer

Het alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is net als in Nederland: 112.

Consulaat

Er is op Gran Canaria geen Nederlands consulaat meer. Het enige Nederlandse consulaat van de Canarische eilanden ligt op Tenerife.
Adres:
Calle Villalba Hervás 5
38002 Santa Cruz
Tenerife
TEL: 922.27.17.21
Fax: 922.24.02.87
email: nlgovtfe@terra.es

Douane

Het is helaas niet meer mogelijk om vloeistoffen in de handbagage mee te nemen. Slechts 100ml die in een speciaal doorzichtig zakje apart moet worden aangeboden.

Elektriciteit

De netspanning is 220V, net als in Nederland. Ook de wandcontactdozen zijn hetzelfde zodat er geen verloop stekkers nodig zijn.

Gehandicapten

Sol Mobility biedt een zeer uitgebreid pakket aan hulpmiddelen en voorzieningen voor minder validen. Ze verhuren een uitgebreid assortiment aan scootmobiels, rolstoelen, rollators, douche-, bad- en bedhulpmiddelen. Je kan hier ook terecht voor rolstoel vervoer. Ze bieden hun service aan in heel Gran Canaria. Voor meer informatie zie de Engels- en Duitstalige website: www.solmobility.com

Geld

Op Gran Canaria kan je gewoon met de Euro betalen

Gezondheid

Nederlands sprekende arts: Dr. Gert Remmerie Tel.928 776493 Avenida AlfÚreces Provisionales 23 (Aptos. Europa) Playa del Ingles http://www.centro-atlantis.com/centro/flash/Atlantis.swf

Kranten

Nederlandse kranten zijn in de vele supermarkten makkelijk te krijgen.

Luchthaven

De luchthaven van Grancanaria heet (Aeropuerto de) Gando. Gando ligt ongeveer 22km onder Las Palmas, aan de oostkant van het eiland. Het ligt eigenlijk midden tussen Las Palmas en Playa del Inlges in. Op de borden met vlucht nummers op de luchthavens, wordt als bestemming altijd Las Palmas opgegeven. Bij de luchthaven zijn autoverhuur bedrijven. Er gaan ook goedkope lijnbussen naar Las Palmas en Playa del Inlges. Het is nog geen half uur rijden naar deze steden. Bij georganiseerde reizen word je opgevangen door een reisleider en staat er een bus klaar. Op de terugweg kan je bij de gates nog winkelen bij de vele souvinirs/tax free winkels, en er zijn cafetaria's en een Burger King.

Ongedierte

Er komt nauwelijks ongedierte voor op Gran Canaria. Er zijn geen giftige insekten of reptielen. Je hebt hier geen last van wespen of muggen. Zoals in alle warme landen kom je wel af en toe een kakkerlak tegen.

Post

Brievenbussen zijn geel. In veel hotels staan ook brievenbussen. Vaak kan de post ook afgegeven worden bij de receptie van het hotel als er geen brievenbus is. Postzegels zijn te koop in supermarkten, souvenir winkels, tabakswinkels en hotels.

Taal

Op Gran Canaria en op alle overige Canarische Eilanden wordt Spaans gesproken.

Telefoneren

Als je een mobiele telefoon hebt, dan kan je deze gewoon gebruiken op de Canarische Eilanden. De kosten zijn afhankelijk van het soort abonnement. Er staan overal telefoons langs de weg. Je kan hier betalen met munten of met telefoon kaarten die je in supermarkten of hotels kan kopen.

Toets eerst 0031 om te bellen naar Nederland, gevolgd door het lokale nummer. Laat de 0 van het 06 of het net(stad) nummer weg. Dus 020-1234567 wordt: 0031-20-1234567.

Tijd

Op Gran Canaria is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Net als bij ons, kennen ze op Gran Canaria ook zomer- en wintertijd.

Zon

De zon is fel op Gran Canaria, en schijnt vaak de hele dag. Gebruik een goede zonnecreme met een hoge beschermingsfactor (bijv 20). Ga de eerste dagen niet de hele dag in zon liggen, maar bouw het langzaam. Dat voorkomt verbranding. Het zou jammer zijn als je de halve vakantie met een verbrand gevoel binnen moet zitten omdat je de eerste dag te lang in de zon hebt gezeten. Op het strand zijn ook ligstoelen te huur met parasols.

Neckermann.nl

Home
Forum over uitgaan, strand, natuur, hotels, enz


Corona Roja **
Aparthotel
Playa del Ingl├ęs
Gran Canaria

Eenvoudige, maar nette appartementen met een centrale ligging in Playa del Ingl├ęs en lekker dicht bij het strand. Tegen een geringe toeslag boekt u All Inclusive bij. Een echte prijstopper met zeer scherpe prijs/kwaliteit verhouding!
Lees meer...