Caldera de Bandama


Caldera de Bandama is de grootste vulkaankrater van Gran Canaria. De krater is gelegen in het noord-oosten van Gran Canaria. Op de bodem van de krater staat een huisje van een boer. Vlak ernaast staan de ruïnes van een paar huisjes. Naast de huisjes staan 2 grote eucalyptus bomen. Verder vind je in het een dal een aantal Canarische dadelpalmen. Boven aan de rand van de krater ligt een groot groen golfterrein. De krater is 200m diep en heeft een diameter van 1km. De krater is genoemd naar de Nederlander van Damme die zich hier gevestigd had. Later is de naam verbasterd tot Bandama. Naast de Caldera ligt de Pico de Bandama, een 569m hoge berg vanwaar je een prachtig uitzicht hebt in de krater, en een mooi uitzicht op Las Palmas en Telde. Rond de Caldera de Bandama zijn een paar mooie wandelingen te maken.

De vulkaan is 2000 jaar geleden ontstaan, en is hiermee de jongste vulkaan van Gran Canaria. De vulkaan werd steeds explosiever waardoor de rotsen steeds zwakker werden. Uiteindelijk is de hele berg in elkaar gestort, waarna de vulkaan tot rust kwam en een diepe brede krater achterliet.

Route beschrijving vanuit Playa del Ingles.

Rij over de snelweg richting Las Palmas. Neem voorbij Telde de snelweg richting Tafira. Op een gegeven moment staat Caldera de Bandama aangegeven.
Forum over uitgaan, strand, natuur, hotels, enz