Meer van Soria


Het stuwmeer van Soria is prachtig gelegen in de bergen. Als je denkt dat er op Gran Canaria geen water is, dan kijk je hier je ogen uit. Embalse de Soria is het grootste stuwmeer van Gran Canaria. Het meer kan zo'n 10 miljoen kubieke meter water bevatten. Dit wordt natuurlijk erg beinvloed door de hoeveelheid regen die er in een bepaald jaar gevallen is. Als het meer maximaal gevuld is dan kan het een diepte van ongeveer 120m meter bereiken, maar meestal blijft het waterpeil onder de 90m.

De hoge stuwdam is indrukwekkend om te zien. Vanaf de stuwdam heb je een mooi uitzicht. De oevers van het meer hebben een grillig verloop, en de berghellingen zijn slechts spaarzaam begroeid met bomen. In de omgeving zijn wat paden en (zand)wegen waar je kan wandelen. Je kan zo doorlopen naar het stuwmeer van Chira. Nog dichterbij gelegen is het stuwmeer Las Niñas wat aan andere kant ligt.

Route besschrijving vanuit Playa del Inglés

Neem vanuit Playa del Inglés de snelweg naar Arguineguin en rij vervolgens door de mooie Barranco de Arguineguin richting Soria.

Forum over uitgaan, strand, natuur, hotels, enz