Arguineguin

Arguineguín, Gran Canaria

Arguineguín is van verre al zichtbaar door de opvallende cementfabriek die net buiten het stadje aan de rand van de zee ligt. Tot voor kort was Arguineguín een vissersdorp, dat zich langzaam ontwikkeld heeft tot een toeristenplaats. Gelegen op een afstand van ongeveer 12km van Maspalomas heeft deze plaats een perfect zonnig klimaat door zijn zuidelijke ligging op Gran Canaria. Arguineguín heeft een haven die veel gebruikt wordt voor de visserij. Aan de rand van het stadje zijn hele wijken met vakantiehuizen en appartementen gebouwd.

Arguineguín Arguineguín is gelegen aan de oude hoofdweg die langs de zuidkust naar Puerto de Mogán loopt. Deze weg loopt dwars door het stadje langs de rotonde met de opvallende fontein in de vorm van een staart van een walvis. Sinds de aanleg van de snelweg van Playa del Inglés naar Puerto de Mogán is het verkeer hier rustiger geworden. Het stadje heeft weinig bezienswaardigheden. De meest interressante plekken zijn de wandelpromenade langs het strand met een aantal restaurants en barretjes en het grote winkelcentrum, dat vergelijkbaar is met winkelcentrum Cita in Playa del Inglés. Het grote winkelcentrum Ancora ligt langs de hoofdweg, bij de rotonde met de walvisstaart. Er zijn hier ontelbare kleine winkels en ook een aantal bars en cafés. Bij de rotonde die meer in de buurt van de haven ligt en het grote strand, vind je aan dezelfde weg een moderner winkelcentrum met de naam La Marena. Hier is ook een supermarkt van het bekende Spaanse warenhuis El Corte Inglés. Er is hier een grote verscheidenheid aan winkels en kledingzaken. Iedere dinsdag is er een grote markt in Arguineguín, dit is de grootse markt van gran Canaria. Als je van vis houdt, dan kan je van de vers gevangen vis genieten in de vele visrestaurantjes die Arguineguín rijk is.

Vanuit de haven kan je de veerboot nemen naar het strand van Anfi del Mar, bij Patalavaca of doorvaren naar Puerto Rico en Puerto de Mogán. Het is een leuke ervaring om de rotsachtige kust vanaf de zee te bekijken.

De stranden

Strand van Arguineguín, Gran Canaria Direct naast de haven ligt het 250m lange strand van Arguineguín. Het donkere strand is zeer rustig. Op het strand zelf zijn geen faciliteiten. Achter het strand loopt een weg waar wat eettentjes, restaurants en barretjes zijn. Er zijn ook een paar eenvoudige terrasjes. Aan de rand van het strand staan een paar bankjes waar je lekker onder de bomen kan zitten om naar het strand en de zee te kijken. Vanaf de haven loopt langs de hele kustlijn een wandelpromenade. Als je deze promenade volgt dan kom je bij een klein maar gezellig strandje waar het veel mooier is dan bij het grote strand van Arguineguín. Voor het kleine strandje Playa de la Lajilla loopt de promenade langs een paar gezellige restaurantjes en terrassen. Direct achter het strand ligt het mooie