Maspalomas

Hotel in Maspalomas

Maspalomas is een grote moderne badplaats met veel luxe hotels, appartementen en mooie bungalowparken die gelegen zijn in een groene omgeving. De uitstraling is luxer en moderner dan Playa del Inglés. De meest luxueuze hotels liggen in en rond het palmenbos El Palmeral. Maspalomas ligt langs het uitgestrekte duinengebied Dunas de Maspalomas. De 68m hoge vuurtoren is het meest kenmerkende gebouw van Maspalomas. Zon, zee, strand en genieten, is waar het om draait in deze voor de toeristen gebouwde stad. Alles is erop gericht om je een onvergetelijk vakantie te bezorgen. Er is geen oude dorpskern. De strandboulevard en de winkelcentra zijn de centrale plekken waar het leven zich afspeelt. Je vindt hier winkels, restaurants, bars en terrassen. Grenzend aan de noordkant van de duinen bevindt zich een golfbaan, die mooi groen afsteekt tegen het goudgele zand van de duinen. Maspalomas heeft een klein pretpark, Holiday World, met kermistoestellen en een indoor gedeelte. Er is hier voor iedereen van alles te beleven. Een stukje buiten Maspalomas bevindt zich tegen een berghelling aan een groot Waterpretpark, Aqualand, met veel hoge glijbanen en andere attracties. Aqualand is eenvoudig per bus bereikbaar. Je kan ook met de taxi gaan. Taxi's zijn zeer betaalbaar in Gran Canaria.

Strandboulevard en winkelcentra

Boulevard Oasis, Maspalomas Maspalomas heeft een modern busstation en er zijn taxi's in overvloed. De bussen zijn erg goedkoop en er zijn verbindingen naar alle delen van het eiland. Tegenover het busstation bevindt zich het stijlvolle moderne winkelcentrum Boulevard Oasis met o.a. diverse kledingwinkels en restaurants. Vlakbij Oasis Boulevard langs de hoofdweg richting Playa del Inglés is een minigolfbaan waar je lekker een balletje kan slaan na een dagje strand. Het grootste winkelcentrum is Faro II die midden in de bungalowwijk Campo Internacional gelegen is. Hier vind je vele modezaken van de bekende luxe modemerken. Er zijn parfumeriewinkels en juweliers waar je een ruime collectie sierraden en horloges kan vinden. Verder heeft het winkelcentrum een ruime keuze aan restaurants om te genieten van een heerlijke maaltijd. Aan het strand vlakbij de vuurtoren bevindt zich de strandboulevard, een smalle straat met gezellige terrasjes waar je lekker kan eten, ijskraampjes, bars en winkeltjes.

Het strand

Het strand van Maspalomas Maspalomas ligt aan een schitterend uitgestrekt strand van goudgeel zand. Het strand is kilometers langs, het loopt langs de duinen naar Playa del Inglés. Op diverse plaatsen kan je ligstoelen en parasols huren, en er zijn een aantal kiosken waar je wat te eten of te drinken kan kopen. Er zijn ook hele stukken strand waar geen voorzieningingen zijn. Hier heb je echt het gevoel dat je in de natuur bent, vooral door de enorme zandduinen die achter het strand liggen. Er is een officieel naturistenstrand die begint na een paar honderd meter in de richting van Playa del Inglés. Het is leuk om langs het strand helemaal naar Playa del Inglés te wandelen, een wandeling die door vele mensen gemaakt wordt.

De omgeving

Direct naast Maspalomas ligt een mooi natuurgebied: El Charco. Dit meer met brak water ligt in een oase met palmen. Het is een beschermd natuurgebied met veel vogelsoorten. Achter het meer is een ranch van waaruit je kameelsafari's kan maken in de schitterende duinen van Maspalomas. Of je nu te voet of per kameel door de duinen gaat, de tocht door de onmetelijke zandduinen is een onvergetelijke ervaring.

Als je in Maspalomas verblijft moet je zeker een keer een kijkje gaan nemen in het nabijgelegen Playa del Inglés. De wandeling over de hoog gelegen wandelboulevard met uitzicht op de duinen en de zee mag je niet missen. De keuze aan restaurants en terassen is enorm. Het bruisende uitgaanslevens trekt duizenden jongeren uit heel Europa. Tot diep in de nacht kan je hier van de ene discobar naar de andere gaan.

In Maspalomas kan je op de achtergrond de bergen van het binnenland zien liggen. Het is zeer de moeite waard om een auto te huren en de schitterende ruige natuur van dichtbij te bekijken. Wil je geen auto huren en toch een keer de bergen zien? Ga dan een keer met de bus naar de Palmitos Park. Deze dierentuin is midden in de bergen aan gelegd. Terwijl je door de dierentuin loopt, heb je een geweldig uitzicht op de berghellingen.

Vakantie in Maspalomas

Maspalomas telt zeer veel mooie bungalowparken, met name op en rond Campo Golf en Campo Internacional, gelegen achter de duinen en de golfbaan. Dichter bij de zee bevindt zich een concentratie van zeer mooie hotels met een geweldige ligging. Een aantal van deze hotels in de 4- en 5-sterren klasse zijn ware paradijsjes, met een prachtige achitectuur en weelderige tuinen met prachtige zwembaden waar je bijna niet meer weg wil.