Mogán

Windmolen van Mogán Het bergdorpje Mogán ligt op 250m hoogte in de vruchtbare Barranco de Mogán in het zuid-westen van Gran Canaria. De tomaten- en bananenplantages in het ravijn worden bevloeid met water uit de stuwmeren van het achterliggende berglandlandschap. In het dal worden ook ander (sub)tropisch fruit verbouwd zoals sinaasappels. Het authentiek Canarische dorp met witte huisjes, heeft twee bezienswaadigheden: de kerk van San Antonio de Padua en de Molino Quemado. De kerk, die stamt uit de 19e eeuw ligt in de oude dorpskern en heeft een mooi vakwerk plafond. De windmolen Molino Quemmado is de grootste van de Canarische Eilanden en een van de weinige die nog overeind staan. De naam betekent "Verbrande Molen" omdat deze aan het einde van de 19e eeuw uitgebrand is. Je vindt de molen als je dorp binnen rijdt vanaf de kust. De regio Mogán heeft ook een haven in het 12km verderop gelegen Puerto de Mogán. Dit oorspronkelijke vissersdorp is uitgegroeid tot een stijlvolle toeristische attractie met mooie kleinschalige kleurijke appartementen aan een prachtige jachthaven met een gezellige sfeer.

Fuente de los Azulejos

Fuente de los Azulejos Als je vanuit Mogán de weg volgt richting La Aldea (de San Nicolas) dan kom je ter hoogte van de Barranco de Veneguera bij Fuente de los Azulejos. Hier zie je rotsen met een bijzondere blauwe kleur. Fuente de los Azulejos betekent fontein van tegels, omdat de kleur doet denken aan Portugese tegeltjes. De blauwe kleur is het resultaat van een oxidatieproces. Vlak naast de weg bevindt zich zo'n blauw-groene rotsformatie, maar als je goed rondkijkt in de omgeving zie je meerdere plekken waar blauw-groene banden afsteken tegen de bruine rotswanden. Langs de weg zijn een paar mogelijkheden om te parkeren.
Uitzicht bij Fuente de los Azulejos Bij de Fuente de los Azulejos ligt ook een stalletje waar heerlijk vers fruit en typische Canarische produkten zoals jam verkocht worden. Je kan er vers geperst sap kopen van diverse fruitsoorten. Er is ook een terrasje. Aan de achterkant kan je aan een smalle tafel zitten die langs het hekje loopt langs de afgrond van het ravijn. Je hebt vanaf hier een geweldig uitzicht op de bergen en het ravijn. Het is een prima plekje om even te pauzeren als je op weg bent naar bijvoorbeeld het Cactualdea Park, La Aldea of naar een van de verlaten strandjes zoals Playa de Veneguera of Playa de Güigüi.
Forum over uitgaan, strand, natuur, hotels, enz

Beste accomodatie

Barbacan
Buenaventura
Lago Taurito
Gloria Palace Amadores