Patalavaca

Patalavaca, Gran Canaria

Patalavaca ligt direct naast Arguineguin in het zonnige zuiden van Gran Canaria. Deze plaats is vooral bekend vanwege het Anfi del Mar timesharing resort en het bijbehorende strand. Patalavaca ligt aan een schitterende baai met steile rotswanden waarlangs prachtige hotels en appartementen gebouwd zijn. Met luxe accomodaties omringd door een exotische groene omgeving met palmen en een hagelwit strand is hier een waar paradijs ontstaan.

Anfi del Mar

De haven van Patalavaca In Patalavaca heeft men begrepen hoe men de veeleisende toerist moet plezieren. Rond het timesharingcomplex van Anfi del Mar is een schitterend vakantieoord aangelegd. Alles ademt hier de sfeer van luxe, weelde, vakantie en netheid. Timesharing houdt in dat mensen appartementen kopen voor een bepaalde periode van het jaar. Je kan bijvoorbeeld een appartement "kopen" voor de laatste 2 weken van mei. Het is ook vaak mogelijk om de periode die je gekocht hebt te ruilen met andere appartementseigenaren. Achter het strand ligt een leuke jachthaven. Via een mooie witte boogbrug kan je naar het eilandje lopen waar een mooi groen park is aangelegd. Achter de haven is een overdekt winkelcentrum met luxe winkels.

Het strand

Het strand van Patalavaca, Gran Canaria Het strand van Patalava is schitterend aangelegd. Een hagelwit strand met een blauwe zee, omzoomd door wuivende palmbomen. Het strand is niet groot, maar het is er niet druk waardoor er ruimte genoeg is. Achter het strand liggen diverse restaurants, terrassen en winkels. Het strand heeft een Caraibische sfeer. Er zijn diverse mogelijkheden voor het huren van ligstoelen en parasols. Aan het einde van het strand kan je waterfietsen en kano's huren. Je kan hier ook boottochtjes boeken om dolfijnen te gaan kijken.


Omgeving van Patalava

Meer van Soria Het nabijgelegen Arguineguin is een authentiek Canarisch vissersdorp. Ondanks dat het toerisme hier ook voet aan de grond krijgt, heeft het nog een deel van zijn oorspronkelijk karakter bewaard. Er zijn een aantal restaurants waar verse vis geserveerd wordt, die dagelijks vanuit de haven van Arguineguin aangevoerd wordt. De Barranco de Arguineguin is een dal die het binnenland van van Gran Canaria in loopt tot het stuwmeer van Soria. Een leuke tocht om met de auto of met de fiets (voor de sportievelingen) te doen. Bij het meer van Soria is het mogelijk om te wandelen.

Vakantie in Patalavaca

In Patalavaca zijn vooral dure luxe hotels en appartementen. Wil je een goedkopere accomodatie dan kan je beter in het nabijgelegen Arguineguin gaan zitten. Vanuit Arguineguin is het strand bij het Anfi del Mar resort goed bereikbaar per bus, boot of taxi. Voor de wandelaars is het strand van Patalavaca vanuit Arguineguin ook goed te voet te bereiken via het wandelpad dat langs de kust loopt.