Puerto de Mogán

Puerto de Mogán

Puerto de Mogán is van oorsprong een vissersdorpje wat uitgegroeid is tot een toeristenplaats met een gezellige jachthaven. Je vindt hier nauwelijks hoogbouw. De witte huisjes rond de haven zijn prachtig beschilderd met vrolijke kleuren, en opgefleurd met vele mooie bloemen en bougainvillea's die langs de huizen en over bogen boven de straten groeien waardoor er overal leuke doorkijkjes ontstaan. Er is een gezellig pleintje aan de haven met een prieeltje waar je even lekker op een bankje kan zitten. Door het dorpje lopen leuke kanaaltjes met bogen en bruggetjes. Hierdoor wordt Puerto de Mogán ook wel het Venetië van Gran Canaria genoemd. Het dorp is een mooi voorbeeld van hoe toeristische ontwikkeling op Gran Canaria ook kan zijn.

De haven

Bij de haven van Puerto de Mogán Langs de haven liggen vele (vis)restaurantjes en cafe's. Het is leuk om over de kade te slenteren, om naar de mooie jachten en vissersbootje te kijken. Als je in het heldere blauwachtige water kijkt zie je vele soorten vissen. Of ga lekker op een terrasje zitten en mensen kijken. Het is erg leuk om eten in het water te gooien, zoals brood en koekjes. In een mum van tijd komt er een grote groep vissen op af, wat goed te zien is in het heldere water. De kleurige witte huisjes en de vele gezellige terrassen zorgen ervoor dat je hier bijna niet meer weg wilt. Je kan hier urenlang genieten van de gezellige drukte en het uitzicht op de bootjes.De haven van Puerto de Mogán In Puerto de Mogán zijn er veel mogelijkheden om te gaan duiken, vissen of zeilen. En de avonturiers kunnen een leuk tochtje maken met de onderzeeër de Yellow Submarine. Aan het einde van de haven, waar de pier begint ligt een werf, waar je kan zien hoe er aan de boten gewerkt wordt. De oude duikboot "The Yellow Submarine" is als museumstuk te bewonderen op het droge. Dit exemplaar is inmiddels vervangen door een technisch geavanceerdere variant. De duikboot is prachtig opgeknapt en is een lust voor het oog. Hier kan je alvast zien wat je te wachten staat als je een tochtje met de huidige onderzeeër gaat maken, want daarvan zie je alleen de bovenkant boven het water uitsteken. Wandel over de pier om de haven heen, om de andere kant te bekijken. Hier kom je ook bij de ligplaats van de duikboot waarmee je tochtje over de bodem van de zee kan maken. Langs de pier vind je ook een paar eetgelegenheden.


Het strand

Het strand van Puerto de Mogán Puerto de Mogán heeft een leuk strandje met fijn geel zand, gelegen in een beschutte baai. Door de dam die voor het strand is aangelegd is het water heel rustig, waardoor de zee hier ook geschikt om met kleine kinderen veilig te zwemmen. Aan de rechterkant wordt het strand gescheiden van het dorp door een leuk beekje met bruggetjes. Achter het strand ligt een speeltuintje. aan de linkerkant is het strand begrensd door een pier die overgaat in een dam van rotsblokken. Achter de pier liggen steile rotswanden die hoog boven de zee uitsteken. Achter het strand ligt een leuke boulevard met restaurants', ijssalons en cafés. Op het strand bestaat de mogelijkheid om ligbedden en parasols te huren. Het strand is ongeveer 200m lang e ntot 30m breed.

Het oude dorp

Het oude dorp van Puerto de Mogán Tegen de helling ligt het oudere oorspronkelijke vissersdorp. Het is een wirwar van smalle steegjes en trappen tussen de witte huizen. Er kunnen hier geen auto's komen. In een aantal van deze huizen worden ook appartementen verhuurd. Boven het dorp is een uitzichtpunt met werkelijk een prachtig uitzicht over de haven en het strand. De groene dakterrassen van de appartementen bij de haven zijn mooi om te zien. Kan jij het uitzichtpunt vinden in dit doolhof van steile steegjes?

De omgeving

Vanuit Puerto de Mogán loopt er een mooie weg door de Barranco de Mogán, een prachtig dal waar (sub)tropisch fruit wordt gekweekt.

Langs deze weg vlak voor het dorp Mogán wat zo'n 12km landinwaarts ligt, bevindt zich de grootste windmolen van Gran Canaria: El Molino Quemado, wat verbrande molen betekent. Deze is zo genoemd omdat de molen aan het einde van de 19e in brand heeft gestaan. Gelukkig is daar nu niets meer van te zien. Het is een typisch Spaanse windmolen met 6 wieken. Mogán is een authentiek Canarisch bergdorpje gelegen op 250m hoogte. Hier hangt een geheel andere sfeer dan in de kustplaatsen.

Vakantie in Puerto de Mogán

In Puerto de Mogán vind je voornamelijk appartementen. De meest populaire accomodaties bij de Nederlanders zijn de appartementen en het fantastische hotel van de Cordial groep. Hier beleef je een heerlijke rustige vakantie in een zeer charmant dorpje met een gezellige sfeer met veel mogelijkheden om heerlij te eten, te flaneren of deel te nemen aan vele watersporten of uitstapjes per boot. Aan de ene kant de blauwe zee, en aan de andere kant de mooie bergen van Gran Canaria. Kortom, het beste van twee werelden!