Puerto Rico

Puerto Rico, Gran Canaria

Puerto Rico is een toeristenplaats die gebouwd is tegen de wanden van een ravijn. Net als Playa del Inglés is deze plaats puur voor het strandtoerisme gebouwd. Op het Playa de Puerto Rico strand is het redelijk druk omdat het strand redelijk klein is voor de grote hoeveelheid hotels en appartementen die erom heen gebouwd zijn. Een stukje verderop ligt het mooie Playa de los Amadores strand met goede faciliteiten waar het iets rustiger is. Vanaf de hoger gelegen hotels en appartementen heb je een mooi uitzicht over Puerto Rico en de zee. Puerto Rico is door de beschutte ligging de warmste badplaats van Gran Canaria. Er zijn vele faciliteiten zoals winkelcentra, uitgaansgelegenheden, botenverhuur en excursiemogelijkheden zodat je je hier goed kan vermaken tijdens je vakantie.

Het centrum

Winkelcentrum van Puerto Rico De hotels en appartementen van Puerto Rico zijn tot hoog tegen de rotswanden gebouwd aan beide zijden van het dal. Het is een knap staaltje bouwkunst om zo steil tegen de rotswanden hotels te kunnen bouwen, die ook nog eens bereikbaar zijn. Langs de hoofdweg beneden in het dal ligt een groot winkelcentrum. Het centrum telt twee verdiepingen met een brede wandelpromenade in het midden, die grotendeels niet overdekt is zodat je lekker in de zon kan lopen. Behalve veel winkels zijn er een groot aantal restaurants, café's, amusementshallen en disco's. Na een dagje strand kan je je hier goed vermaken in het uitgaansleven. Sommige restaurants zien er erg gezellig uit met een houten inrichting en ze serveren typische Canarische en Spaanse gerechten zoals tapas.

Park in Puerto Rico Achter het winkelcentrum, richting zee, ligt een zeer mooie minigolfbaan genaamd Neptuno, met mooie beelden, water, en ruim opgezet. Naast de midgetgolfbaan ligt een parkje met mooie hoge ficusbomen en palmen waar je lekker op een bankje kan zitten. Bij het park vind je ook een kinder speeltuin en tennisbanen. Er loopt ook een beek met bruggetjes langs het park, maar hier zul je niet vaak water in zien staan. Aan de andere kant van het park ligt nog een minigolfbaan in een prachtige tropische tuin. Via een voetgangerstunnel kan je onder de weg door naar een tweede parkje met hoge bomen, deze ligt vlak bij het strand. In het centrum, bij de parken vind je ook een toeristenbureau (VVV) en een busstation.


De haven

Terras bij de jachthaven van Puerto Rico Als je naar het strand loopt dan kom je links om de hoek bij een tweede dal met een mooie jachthaven. Ook in dit dal liggen hotels en appartementen tegen de steile hellingen aan gebouwd. Maar het is hier veel rustiger dan in het centrum van Puerto Rico. Achter de haven is een klein parkje met bankjes. Elk bankje staat onder een pergola met mooie bloeiende bougainvillea's. Aan de haven is een restaurantje waar je heerlijk op het terras kan genieten van het uitzicht op de boten en de rotsen met witte gebouwen. Een heerlijk plekje om je lunch te eten. Bij de haven zijn veel mogelijkheden om boottochten en excursies te maken. Populair zijn de trips om dolfijnen te kijken met boten die voorzien zijn van een glazen bodem, waardoor je ook onder water naar het zeeleven kan kijken.

In het midden van het dal is een leuk parkje aangelegd met een beekje met stromend water. Naast het park ligt het kleine winkelcentrum Ola's. Hier vind je winkels, bars en restaurants.

Het strand

Playa de Puerto Rico, Gran Canaria Het strand van Puerto Rico ligt ingeklemd tussen tussen twee jachthavens. Wat opvalt is de enorme hoeveelheid kleurige parasols van de ligbeddenverhuur, die het strand een gezellige sfeer geven. Links van het strand liggen wat restaurants met een erg gezellig klein straatje er doorheen. Er loopt een dam naast het strand waar je over de gehele lengte ligbedden kan huren. Vanaf de dam heb je een mooi uitzicht op zee en het strand en op de rotswanden met de witte hotels en appartementen. Door de beschutte ligging is de zee rustig. Langs de boulevard liggen veel restaurantjes. Rechts aan het einde van het strand bij de kleine jachthaven ligt een opvallend mooi vormgeven gebouw van beige steen. Hier zijn veel winkels.

Playa de los Amadores

Playa de los Amadores Rechts aan het einde van het strand van Puerto Rico begint een wandelpromenade die naar Playa de los Amadores loopt. Het is een schitterende wandeling op enige hoogte langs de rotswanden met mooi uitzicht op de zee. Als je naar beneden kijkt kan je grote krabben op de rotsen zien zitten. Onderweg kom je langs het indrukwekkende Gloria Palace Amadores Hotel. Vervolgens kom je bij het schitterende halfronde Playa de los Amadores met mooi wit zand en het water heeft een mooie blauwe kleur. Veel mensen uit Puerto Rico wandelen naaR Playa de los Amadores omdat het mooier en iets rustiger is.

Vakantie in Puerto Rico

Puerto Rico is helemaal voor het toerisme gebouwd. Er is dan ook een grote keuze aan hotels en appartementen in dit zonnigste stukje van Gran Canaria. Veel accomodaties zijn tegen de berghellingen aangebouwd of dicht bij de havens en het strand. Een absolute aanrader is Hotel Gloria Palace Amadores, gelegen tussen Playa Amadores en Playa de Puerto Rico met een subliem uitzicht over de zee. Wil je een appartement hoog op een berghelling met een weergaloos uitzicht, of loop je liever zo vanuit je hotel het strand op? De keuze is aan jou!