Tauro

Tauro, Gran Canaria

Tauro is een kleine vakantieplaats gelegen in een barranco in het zuidwesten van Gran Canaria, in de buurt van de populaire toeristenplaats Puerto Rico. Tauro heeft een grijs zandstrand waar het heel rustig is. Aan de linkerkant van het strand zijn rotsen waar je langs kan lopen naar een tweede keienstrand. Ook aan de rechterkant gaat het strand over in een strand met keien. Bij het strand is geen wandelpromenade met winkels en bars zoals dat in vele badplaatsen op Gran Canaria gebruikelijk is. Er loopt wel een wandelpad langs het strand waaraan ook een groot sauna centrum gelegen is. Een stukje landinwaarts is een klein winkelcentum met een paar winkeltjes, bar's, restaurants en cafetaria's. Tauro is geen geweldig vakantie oord maar wel geschikt voor rustzoekers.

Anfi Tauro Golf, Gran Canaria Bij Tauro ligt een mooie golfbaan die er nog nieuw uitziet. Het frisse groen steekt vormt een scherp contrast met de droge rotsachtige omgeving. De meertjes en palmen van de golfbaan geven de golfcourse een aangename aanblik.

Voor mensen die graag een golfvakantie willen is Tauro een goede lokatie. Vakantiegangers die voornamelijk voor een strandvakantie komen willen we adviseren om een hotel of appartement te nemen in één van de andere badplaatsen in de omgeving. Deze vakantieplaatsen hebben voor zowel de rustzoeker als mensen die graag veel vermaak en drukte om zich heen hebben meer te bieden dan Tauro.


De omgeving van Tauro

Puerto de Mogán, Gran Canaria Het nabij gelegen Puerto Rico is een bruisende badplaats. Een bezoekje aan het mooie maar drukke strand Playa de los Amadores is zeker een aanrader. Van hieruit kan je over een wandelpromenade langs de rotskust naar Puerto Rico wandelen. Door de hoge ligging van het wandelpad tegen de rotswand, heb je hier een prachtig uitzicht over de zee. In Puerto Rico zul je je verbazen over hoe de projectontwikkelaars hotels gebouwd hebben die hoog tegen de rotswanden aan geplakt zitten. Een knap staaltje bouwkunst in dit tot toeristenoord omgebouwd ravijn.

In noordelijke richting ligt het pitoreske Puerto de Mogán, ook wel het Venetië van Gran Canaria genoemd. Dit voormalige vissersdorp heeft een gezellige haven met witte huizen. In de straten zijn bogen die begroeid zijn met kleurige bloemen. In het dorp zijn kanaaltjes die voor een bijzondere sfeer zorgen. In de haven bestaat de mogelijkheid om een tochtje met een onderzeeboot te maken.