Teror

Hoofdstraat van Teror Teror is een mooi bergstadje, op een hoogte van meer dan 500m gelegen in het groene noorden van het eiland op 21km afstand van Las Palmas. Het stadje telt ongeveer 10.000 inwoners. In het centrum vind je prachtige koloniale architectuur, met de typische Canarische houten balkons. Het is heerlijk om door de mooie straten te slenteren. In 1979 is het stadje tot historisch erfgoed verklaard.

Aan het eind van de hoofdstraat vind je een plein met de basiliek en het mooie gemeentehuis van Teror. Naast de basiliek ligt Het Huis van de Beschermheren van de Maagd van de Pijnboom, wat tevens dient als museum. Het gebouw is opgetrokken rond een binnenplaats. In het huis bevindt zich een mooie collectie meubelen, koetsen en een draagstoel uit de 17e eeuw.

gemeentehuis van Teror Achter de kerk ligt het bisschoppelijk "paleis", dat thans dienst doet als tentoonstellingsruimte. Het gebouw heeft een binnenplaats met een tuin. Het paleis werd door de bevolking geschonken aan de toenmalige bisschoppen Moran en Delgado. Het wordt gevormd door twee achtiende-eeuwse huizen.

Lokale specialiteiten van Teror zijn de chorizo en zoete morcilla (bloedworst). Verder bevindt er zich in Teror de Zure Bron (Fuente Agria), waar mineraalwater van goede kwaliteit uit komt. Veel bewoners komen hier regelmatig water halen.De Basiliek van Nuestra Señora del Pino

Basiliek van Teror Teror is ook de belangrijkste bedevaartsplaats van Gran Canaria. Volgens de overlevering is op 8 september 1481 Maria verschenen in een denneboom. Op de plaats van de Maria verschijning werd in de 16e eeuw een kerk gebouwd, waarna Terror uitgroeide tot bedevaartsoord. In 1767 werd de huidige Basiliek van Nuestra Señora del Pino gebouwd. Van de oorspronkelijke kerk is alleen de achthoekige toren aan de linkerkant bewaard gebleven. De Basiliek is zeker een bezoekje waard. Er staan mooie beelden, en het heeft prachtig mooie houten plafonds die met veel detail gemaakt zijn. In een grote nis, hoog boven het altaar staat het mooie Maria beeld in een geborduurd gewaad dat afgewerkt is met goud, zilver en juwelen. Je kan met een mooie wenteltrap naar boven om het beeld van dichtbij te bekijken.

Basiliek Nuestra Señora del Pino Beeld in de Basiliek
Forum over uitgaan, strand, natuur, hotels, enz

Beste accomodatie

Barbacan
Buenaventura
Lago Taurito
Gloria Palace Amadores