Salsa

Stop-in-Brasil

Stop-in-Brasil is een erg leuke salsa bar in de Kasbah, waar ook veel Canariërs komen. Er heerst altijd een gezellige sfeer, en je kan er lekker Caipirinas drinken. Er wordt veel salsa gedraaid en als het niet te druk is kan je lekker salsa dansen. Er worden ook Braziliaanse video clips vertoond op de video schermen, met Axe dansjes. Personeel danst mee en probeert iedereen mee te krijgen om de dansjes mee te doen, ook erg leuk om naar te kijken. Vooral de vaste gasten kunnen de dansjes aardig meedansen.

Er wordt in Playa del Inglés veel Cubaanse salsa gedanst, maar je ziet ook veel LA-style salsa dansers. In Stop-in-Brasil worden ook salsalessen gegeven. In het weekend komen hier ook veel mensen uit Las Palmas om uit te gaan. Voor de zoukdansers onder ons: het lijkt erop dat de zouk rage Gran Canaria nog niet bereikt heeft.

Mi Salsa

B52 de voormalige salsadisco Mi Salsa Helaas is de prachtige salsa discotheek Mi Salsa opgeheven. In het pand zit nu een gewone discotheek die B52 heet. Mi Salsa was een schitterende salsa discotheek die gelegen was in Holiday World in playa del Inglés.

Holiday World

Met het sluiten van salsadiscotheek Mi Salsa is de salsa nog niet verdwenen uit het pretpark Holiday World. In oktober 2011 vond hier in de feestzaal een driedaags salsacongress plaats met workshops van vele internationale docenten en diverse salsashows. In de weekenden worden af en toe salsafeesten georganiseerd waarbij ook lekker eten gezorgd wordt. Informeer bij de lokale salsadansers, wanneer er dansfeesten zijn. De mensen die bij Stop-in-Brasil komen weten het meestal wel. Er worden ook wel aankondigingen langs de straat aangeplakt in Playa del Inglés en Maspalomas. Holiday World ligt in Maspalomas aan de Avenida Touroperador Tui, vlak bij de drukke doogaande weg. Het grote reuzenrad is van ver af al te zien.

Lamai Beach

Salsabar Lamai Beach Lamai Beach is een vrij nieuwe salsalocatie die gelegen is op de eerste etage in het winkel- en uitgaanscentrum Kasbah, vlak bij Stop-in-Brasil. Hier wordt de hele avond een mix van salsa, bachata, merengue en reggaeton gedraaid. Er wordt veel gedanst op de kleine dansvloer, maar Lamai Beach heeft ook een lounch gedeelte waar je even lekker kan relaxen en je kan ook een lekker potje pool spelen. Het personeel van deze salsabar is niet te beroerd om zelf ook even mee te dansen.

Latin paradise

In Latin Paradise wordt veel Cubaanse salsa gedanst. Er worden veel recente salsanummers gedraaid. Deze salsabar ligt bij shopping center Tropical, naast het hotel Parque tropical waar ook het grote busstation ligt. Het kleine shopping centrum ligt aan de hoog gelegen wandelpromenade langs het strand, in de richting van San Agustin.

Las Palmas

In de hoofdstad Las Palmas zijn diverse locaties waar je salsa kan dansen. Hier bevinden zich ook een aantal salsadanscholen. Helaas is Gran Canaria Reisgids nog niet in de gelegenheid geweest om dit ter plekke uit te zoeken. Mocht informatie hebben over goede salsa locaties dan horen we dit graag. Ons email adres is te vinden in de contact informatie in de rubriek "Over Ons". Foto's zijn uiteraard ook welkom.

Salsa muziek

Wil je meer weten over salsamuziek, of wil je thuis al genieten van mooie salsa CD's? Kijk dan eens op SalsaCD.nl.
Forum over uitgaan, strand, natuur, hotels, enz