Cultuur

Fiestas

Gran Canaria kent vele feesten (fiestas), waarvan Carnaval verreweg de bekendste en meest uitbundige is. De vele feesten bieden een unieke gelegenheid om met de lokale bevolking en gebruiken kennis te maken. Op veel feesten zie je klassieke klederdrachten, lokale evenementen zoals Canarisch worstelen en traditionele dansen en liederen. Door het gunstige klimaat van Gran Canaria kunnen de volksfeesten gedurende het hele jaar plaatsvinden. Een van de belangrijkste feesten is dat van "Virgin del Pino", een religieus feest met een optocht dat vele gelovigen van heel het eiland trekt. Het wordt gevierd op 8 september.

Sport

Op het eiland zijn volop mogelijkheden om aan sport te doen. Uiteraard kan je gewoon naar de fitnessclub van je hotel, of 's morgens een lekker stukje joggen op de boulevards. Maar uiteraard kan je ook typische zon vakantie sporten doen zoals wind(surfen), duiken, jetskiën, of ga gewoon een keertje midgetgolven voor de fun. Op Gran Canaria zijn een aantal mooie golfbanen, en ook voor tennis kan je hier terrecht.

Culinair

Het zal je niet verbazen dat een eiland als Gran Canaria een rijke variatie aan visgerechten kent. Op de markt en in de restaurants is vis te krijgen zoals tandbaars, zaagbaars, papegaaivis, mul, rode zeebrasem en schorpioenvis. Maar men kent ook heerlijke vleesgerechten van konijn, geitenvlees en varkensvlees. Maar erg populair zijn de papas con mojo, kleine aardappels in de schil met een pittige mojo saus.

Kunst

De cultuur van de oorspronkelijke bewoners heeft een belangrijke invloed gehad op de ontwikkeling van de kunst op Gran Canaria. Na de kolonisatie van de Canarische Eilanden door de Spanjaarden heeft het handwerk een uniek karakter gekregen wat terug te vinden is in de beeldjes, mandenvlechten, kantwerk, keramiek, hout bewerking en de vervaardiging van messen. Aan het einde van de zestiende eeuw ontstaan de eerste schilder- en beeldhouwwerken van kunstenaars die op het eiland geboren zijn. Gran Canaria heeft een aantal goede schilders voortgebracht, maar ook op het gebied van literatuur en poëzie wordt een bijdrage geleverd. De filmkunst behoort tot de meest recente kunstuitingen, die weerspiegeld wordt in het filmfestival die sinds 2000 jaarlijks in Las Palmas gehouden wordt.


Forum over uitgaan, strand, natuur, hotels, enz