Steden en dorpen

Las Palmas

Las Palmas is de hoofdstad van Gran Canaria. Het is een grote havenstad met 350.000 inwoners. Hier vind je cultuur, historische gebouwen en brede winkelstraten.

Firgas

Het stadje Firgas ligt in het groene noorden en is bekend om zijn bronwater en de Paseo de Canarias. In een steile straat zijn met tegels taferelen gemaakt die de Canarische eilanden karakteriseren. Lager in de straat staan vele prachtig betegelde banken die de gemeenten van Gran Canaria symboliseren.

Moya

Moya is een leuk dorp met een paar straten waar mooie huizen te zien zijn. Bijzonder is de grote kerk die aan de rand van de afgrond gebouwd is.

Valsequillo

Bij dit dorpje ligt de minder bekende vulkaankrater van Los Marteles. Wandelaars kunnen verder hun hart ophalen bij de Roque Grande, een prachtige rotsformatie in een groene omgeving.

Puerto Rico

Puerto Rico is een vakantie oord dat in een soort baai of vallei tegen de rosten is gebouwd. Er is een klein druk zandstrand. Vanaf de hooggelegen hotels heb je mooi uitzicht over de zee.

Playa del Inlgés

Playa del Inlgés is het toeristische centrum van Gran Canaria, gelegen aan het mooiste strand van het eiland. Het is een grote stad met hoofdzakelijk hotels, appartementen, bungalowparken en veel restaurants en winkels.

Teror

In de bergen ligt het stadje Teror met prachtige koloniale huizen. Je kan hier de typische houten Canarische balkons bewonderen. Een bezoekje aan de basiliek is zeer de moeite waard.

Telde

Telde, ooit de hoofdstad van één van de twee koninkrijken van de Guanchen, heeft een mooie kleine basiliek en je vind er charmante witte huisjes. Telde heeft ook een paar mooie zandstranden.

Tejeda

Tejeda is het hoogst gelegen dorp van Gran Canaria. Kenmerkend is de omgeving met amandelbomen en het mooie berglandschap, met de mooie bergen als Roque Nublo en Roque Bentaiga.

Agüimes

Het kleurrijke stadje Agüimes heeft een perfect gerestaureeerd historisch centrum. De architectuur van de huizen is zeer gevarieerd. De grote San Sebastían kerk bepaalt het gezicht van Agüimes.

Puerto de Mogan

Puerto de Mogan is een kleurrijk plaatsje met een gezellige jachthaven. De appartementen zijn zeer smaakvol gebouwd en beschilderd. Het dorpje word ook wel het Venetië van Gran Canaria genoemd.

Arucas

Arucas heeft een schitterend centrum met mooie oude Canarische huizen. Het hoogtepunt is de imposante kathedraal, die je in een plaatsje als Arucas niet zou verwachten.

Artenara

In Artenara kan je je verdiepen in de geschiedenis van de oorspronkelijke bevolking. Er zijn hier enkele archeologische centra te vinden. Er is ook een mooi uitzichtpunt en bergwandelaars kunnen genieten van de pijnboombossen van Tamadaba.

Santa Lucía

In Santa Lucía vind je de sfeer van het landelijke Gran Canaria met witte huizen en mooie tuinen. Het is prachtig gelegen in een omgeving met palmen. Er is een klein fort wat dienst doet als museum: Museo y Castillo de la Fortuleza El Hao.

San Agustín

De badplaats San Agustín grenst direct aan Playa del Inlgés. Er zijn hier kleinere stranden met grijs zand waar het niet heel druk is. Deze plaats is wat rustiger dan Playa del Inlgés en bestaat voornamelijk uit hotels. Langs de zee loopt een mooi wandelpad afwisselend langs stranden en rotsen.

Het is handig om een reisgids aan te schaffen als je op vakantie gaat naar Gran Canaria. Hierin staan alle steden en dorpen uitgebreid beschreven meestal met een goede beschrijving van de lokatie op het eiland. Een goede reisgids is onmisbaar als je met de auto het eiland gaat verkennen, of als je te voet op pad gaat om de mooiste hotspots van Gran Canaria te bekijken.
Forum over uitgaan, strand, natuur, hotels, enz

Beste accomodatie

Barbacan
Buenaventura
Lago Taurito
Gloria Palace Amadores