Uitgaan

Hard Rock Cafe Gran Canaria Een groot deel van het uitgaansleven speelt zich af in de winkelcentra van Playa del Inglés. In de meeste grote winkelcentra vind je vele restarants, bars en discotheken. Restaurants tref je ook verspreid aan in de vele straten en er is een grote concentratie restaurants beneden aan het strand van Playa del Inlgés.

In de verschillende shopping centra vind je vaak concentraties van bars, restaurants en discotheken die zich op bepaalde nationaliteiten richten. Zo is Gran Chaparral erg gericht op Nederlanders. Maar als je je frikandel speciaal of frietje-saté niet kan missen dan ben je hier aan het goede adres. Ook als je het leuk vind om je landgenoten te ontmoeten, dan kan je ze hier niet missen bij de diverse Nederlandse bars.

Het meest bekende stapcentrum is de Kasbah, die gecombineerd met Metro en Plaza een groot uitgaanscentrum vormt waar je lekker kan swingen tot in de late uurtjes. Vroeg in de avond is op het centrale plein van de Kasbah altijd gezellig voor de wat oudere mensen. Er is dan live muziek en je kan lekker stijldansen op het plein. Wat later op de avond trekken vooral de jongeren naar de vele bars en discobars. Om daarna naar de discotheken te gaan. De Canarios gaan pas heel laat naar de disco, die zul je niet gauw voor 12 uur 's nachts bij de disco zien. Plaza is een cirkelvormige kuil in het plein naast de Kasbah, voor de moderne kerk. Boven vind je winkels, en op het plein zijn restaurantjes. Beneden zijn zijn discobars en cafe's. Een aantal zijn van Nederlandse eigenaren en richten zich op het Nederlandse publiek. Er zitten ook een paar Scandinavische discobars. In sommige van deze bars kan je ook genieten van mooie go-go girls.

Cita is meer gericht op Duitsers. Er zijn talloze Duitse bars waar vele soorten bier te krijgen zijn. Verder vind je hier ook restaurants, waaronder ook Nederlandse.

Shopping center Tropical is klein, maar op grote hoogte aan de boulevard gelegen. Je kan hier lekker eten met een overweldigend uitzicht over zee. Een echte aanrader om hier je ontbijt of lunch te eten.

Yumbo is overdag een groot winkelcentrum met een gemengd publiek. Er zijn verschillende goede restaurants. 's Avonds is dit uitgaanscentrum met zijn vele homobars, vooral het terrein voor mensen uit de gay-scene.

"Beneden" aan het strand van Playa del Inglés vind je de strandboulevard met een aaneenschakeling van restaurantjes. De menukaarten zijn in vele talen en veel restaurants hebben een enorme keuze aan gerechten. Er worden allerlei soorten maaltijden geserveerd, Spaans, Frans, Chinees, Italiaans enz. Er zijn ook enkele barretjes, ijssalons en café's waar je gebak kan eten.

Zit je liever tussen de lokale bevolking? Dan is de salsabar Stop-in-Brasil in de Kasbah een aanrader, evenals de salsa discotheek in Holiday World. Bar/disco Pacha bij de Kasbah trekt ook erg veel eilandbewoners.

Forum over uitgaan, strand, natuur, hotels, enz